Lexikon
Zselatin
Borderítésre használt finom fehérje. A cserzőanyagokkal csapadékot képez, és a csapadék köti meg felületén a bor zavarosságát okozó, lebegő anyagokat.
Zweigelt
Származás: Ausztria.A Kékfrankos és a Szent Lőrincz fajták keresztezésével Ausztriában a klosterneuburgi iskola igazgatója - Fritz Zweigelt - nemesítette 1920-ban,mely Ausztriában Rotburger néven terjedt el.
Tőke: Közepes növekedésű, ritka vesszőzetű.
Fürt: Középnagy vagy nagy, vállas, nagyon tömött bőtermő fajta, így hozamkorlátozás révén lesz igazán különleges.
Bor: Jó minőségű, csersavban gazdag, harmonikus.
Elterjedés: Soproni, Mátrai, Csongrádi, Szekszárdi borvidékek.
Ki-kicsoda
Áts Károly
1979-1983 Soós István Borászati Szakközépiskola, Budafok. 1984-1988 Kertészeti Egyetem Borászati Kar, Üzemmérnöki diploma, Budapest. 1988-1994 Tokaj Kereskedőház: gyakornok, pincevezető helyettes, pincevezető. 1994-től Royal Tokaji Boszászati Zrt., főborász.
Garamvári Vencel
Borászmérnök. 1966-78 között a Törley Pezsgőgyárban dolgozott gyáregység vezetőként. 1978-tól a Hungarovin Rt-nél termelési igazgató, 1987-1990-ig kereskedelmi igazgató. A családi vállakozást 1990-ben, Vinárium néven indította. Először csak minőségi





