Fagyasztott bor
Fagyott íz
Fajélesztő
Fajtaíz
Falernusi bor
Fáradtbor
Farkasalmaíz
Faszesz
Fátyolos
Favorit

Származás: Szegedi Sándor, Erős János és Damay Emö állította elő a Chasselas Q. v. w. és a Szőlőskertek k. m. keresztezésével.

Tőke: Talajra kevésbé, fekvésre igényes, mérsékelten fagytűrő, lisztharmatra kifejezetten érzékeny, kevésbé rothad, jó1 szállítható.

Fürt: Vállas, laza, középnagy; a bogyó gömbölyű, nagy, sárga, gyéren pontozott, alig hamvas; húsa ropogós, lédús, húsos; íze semleges; héja középvastag, olvadó.

Bor: Csemegeszőlő.

Elterjedés: Kizárólag hazánkban termesztik.

Ki-kicsoda

Garamvári Vencel
Garamvári Vencel Borászmérnök. 1966-78 között a Törley Pezsgőgyárban dolgozott gyáregység vezetőként. 1978-tól a Hungarovin Rt-nél termelési igazgató, 1987-1990-ig kereskedelmi igazgató. A családi vállakozást 1990-ben, Vinárium néven indította. Először csak minőségi
Bock József
Bock József A Pécsi Zippernovszki Károly gépipari technikumban tanulta ki a lakatos szakmát. 1992-ig a Villányi Mezőgépnél dolgozott művezető-gyártáselőkészítő munkakörben. 1958-ban édesapja visszavásárolta azt a szőlőterületet, amely már 1850-ben is a család
Monyók József
Monyók József A Monyók Pincészet a régi Tokaj-hegyaljai hagyományokon alapulva alakult meg 1972-ben. A családi birtok jelenleg 10 hektár szőlőterülettel rendelkezik –melyet szeretnénk egy 25-30 hektárig felfejleszteni lehetőleg a mádi határban – a régi írások szerint