Saccharomyces cerevisiae
Sáfrányos szeklice
Sajtó
Sambuca
Sárga Muskotály

Származás: Valószínűleg Elő-Ázsiából.

Tőke: Középerős, félmereven álló, feketén pontozott vörösesbarna vesszőt nevel.

Fürt: Hengeres vagy vállas, tömött.

Bor: Finom illatú és zamatú, az Ottonel muskotályénál savasabb.

Elterjedés: Balatonboglári, Tokaji borvidékek.

Sauvignon Blanc

Származás: Franciaország.

Tőke: Fekvés iránt igényes, talajban nem válogatós, mérsékelten fagytűrő, szárazságtűrő, rothadásra közepesen érzékeny, kifejezetten zöldmunka igényes.

Fürt: Vállas, tömött, kicsi; a bogyó gömbölyded, zöldessárga, kicsi, pontozott, alig hamvas; húsa puha, leves, olvadó; íze közömbös; héja középvastag, szívós.

Bor: Bora különleges illatú és zamatú, tüzes, testes, harmonikus minőségi fehérbor.

Elterjedés: Szinte az egész világon elterjedt.

Savtartalom
Savtompítás
Sec
Seprő

Ki-kicsoda

Romsics László
Romsics László 1992-1993 között a budapesti Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem Szőlészeti és Borászati Kutató Intézet technológusa, majd 1994-től főborásza és igazgató helyettese. 1995-től a Hungarovin Rt.-nél dolgozott technikusként, 2001-től Hungarovin Rt, későbbiekben