Habzóbor
Hagymás színű
Hamburgi Muskotály

Származás: Ismeretlen eredetű.

Tőke: Meleg fekvést igényel, talajban nem válogat, viszonylag fagytűrő, túlterhelésre érzékeny, a szárazságot elviseli, egyenetlenül érik, rothadásra mérsékelten hajlamos.

Fürt: Ágas, gyakran laza, középnagy, mintázatlan; a bogyó megnyúlt, nagy, mintázatlan, feltűnően hamvas, húsa ropogós, íze muskotályos, héja vékony, középerős, tartós.

Bor: Csemegeszőlő. Páratlanul finom muskotályos íze van, finom savakkal és zamattal rendelkezik, borkészítésre is alkalmas.

Elterjedés: Hazánkban is csak kis területen termesztik.

Hamisítás
Harmonikus
Hárslevelű

Származás: Valószínűleg magyar.

Tőke: Nagyon erős fejlődésű, ritka, merev, felálló vesszőzetű.

Fürt: Nagy, elérheti a 40 cm-es hosszúságot is. Hengeres; laza a vége, olykor villásan elágazik.

Bor: Fajtajelleges, finom, hársméz illatú és zamatú, testes. Több éves érlelés során kiváló minőségű. Önállóan a debrői hárslevelű, a furminttal együtt a tokaji borkülönlegességek alapját adja.

Elterjedés: Tokaji, Villányi, Nagy-Somlói, Mátrai és Egri borvidékek.

Házasítás
Hébér
Hegyközség
Hektoliterfok

Ki-kicsoda

Andrónyi László
Andrónyi László 1998-2002 között a Badacsonyi Pincegazdaságnál dolgozott.
Romsics László
Romsics László 1992-1993 között a budapesti Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem Szőlészeti és Borászati Kutató Intézet technológusa, majd 1994-től főborásza és igazgató helyettese. 1995-től a Hungarovin Rt.-nél dolgozott technikusként, 2001-től Hungarovin Rt, későbbiekben