Cabernet Franc

Származás: Franciaország.

Tőke: Mérsékelten talaj és tápanyagigényes, viszonylag fagytűrő, szárazságra nem érzékeny, kevésbé rothad, zöldmunka igénye nagy, terhelésre nem érzékeny.

Fürt: Ágas vagy vállas, középtömött, kicsi; a bogyó gömbölyű, kék, kicsi, pontozott, feltűnően hamvas; húsa puha, leves, olvadó; íze fanyar (farkasalma íz); héja vastag, szivós.

Bor: Bora illatos, finom, jellegzetes zamatú, testes minőségi vörösbor.

Elterjedés: Szinte az egész világon elterjedt, hazánkban a Villányi és Szekszárdi borvidékeken termesztik.

Cabernet Sauvignon

Származás: Franciaország.

Tőke: Gyenge növekedésű, mereven álló vesszőzetű.

Fürt: Kicsi, vállas, közepesen tömött vagy laza.

Bor: Különleges minőségű, kifejezetten fajtajelleges, bársonyos, cserzőanyagban gazdag.

Elterjedés: Villányi, Szekszárdi, Egri, Balatonboglári, Hajós-Bajai borvidékek.

Cachaca
Calvados
Campari
Cana
Cankó
Cardinal

Származás: Amerikából származik. Snyder és Harmon állította elő Kaliforniában a Flame Tokay és a Ribier fajták keresztezésével.

Tőke: Talaj iránt nem, fekvés iránt igényes, fagyérzékeny, a szárazságot elviseli, gombás megbetegedésekre és bogyórepedésre hajlamos, rothadásra érzékeny, zöldmunka igénye mérsékelt, jól szállitható.

Fürt: Ágas, laza, nagy; a bogyó gömbölyű, bíborszínű, nagy, mintázatlan, feltűnően hamvas; húsa ropogós, húsos; íze semleges; héja vastag, olvadó.

Bor: Csemegeszőlő.

Elterjedés: Szinte az egész világon elterjedt.

Carnelos Alampic
Carolans Irish Cream