Lexikon
Kabinet
Kiváló, elsőrangú.
Káci
Fából készült, csonkakúp alakú, álló bortároló edény. Vörösborok készítésére használják.
Kád
Fából készült, nagyobb ovális, vagy kör alakú edény, a véglapján, a fenekén áll.
Kádár
Hordókat, dongás faedényeket (kádakat, kármentőket stb.) készítő mesterember.
Kadarka
Származás: Kis-Ázsia.
Tőke: Erős növekedésű, vesszői vastagok.
Fürt: Középnagy, bőven termő, könnyen rothadó.
Bor: Kitűnő, fűszeres és jellegzetes zamatú.
Elterjedés: Szekszárdi, Hajós-Bajai, Balatonfüred-Csopaki, Kunsági, Csongrádi borvidékek.
Kahlua
Mexikói kávélikőr, melyet az eredeti recept alapján ma már Nagy-Britanniában is gyártanak. Önállóan sok jéggel fogyasztják, de remek koktélalap is. Alkoholtartalma 26,5%.
Kalap
Az erjedő cefre felszínére emelkedő törkölyt nevezzük kalapnak, vagy törkölykalapnak.
Kálium-metabiszulfit
Lásd. borkén.
Kálium-piroszulfit
Lásd. borkén.
Kaolin
A bor derítésénél használt porcelánföld. A kínai Kao-ling hegyről kapta a nevét.
![](http://borutazo.hu/kep/borregio/map01-map.2.jpg)
![](http://borutazo.hu/kep/borregio/map02-map.1.jpg)
![](http://borutazo.hu/kep/borregio/map03-map.4.jpg)
![](http://borutazo.hu/kep/borregio/map04-map.5.jpg)
![](http://borutazo.hu/kep/borregio/map05-map.3.jpg)
![](http://borutazo.hu/kep/borregio/map06-map.6.jpg)