Kabinet
Káci
Kád
Kádár
Kadarka

Származás: Kis-Ázsia.

Tőke: Erős növekedésű, vesszői vastagok.

Fürt: Középnagy, bőven termő, könnyen rothadó.

Bor: Kitűnő, fűszeres és jellegzetes zamatú.

Elterjedés: Szekszárdi, Hajós-Bajai, Balatonfüred-Csopaki, Kunsági, Csongrádi borvidékek.

Kahlua
Kalap
Kálium-metabiszulfit
Kálium-piroszulfit
Kaolin

Ki-kicsoda

Bock József
Bock József A Pécsi Zippernovszki Károly gépipari technikumban tanulta ki a lakatos szakmát. 1992-ig a Villányi Mezőgépnél dolgozott művezető-gyártáselőkészítő munkakörben. 1958-ban édesapja visszavásárolta azt a szőlőterületet, amely már 1850-ben is a család
Áts Károly
Áts Károly 1979-1983 Soós István Borászati Szakközépiskola, Budafok. 1984-1988 Kertészeti Egyetem Borászati Kar, Üzemmérnöki diploma, Budapest. 1988-1994 Tokaj Kereskedőház: gyakornok, pincevezető helyettes, pincevezető. 1994-től Royal Tokaji Boszászati Zrt., főborász.