Lexikon
Jägermeister
Gyógynövényekkel készített német gyomorkeserűlikőr. Hűtött pohárban kell felszolgálni. Alkoholtartalma 35%.
Jánosáldás
A búcsúzás előtti utolsó pohár bor.
Javító borkezelések
A bor összetételét megváltoztató, minőségjavító pinceműveletek, pl. a savtartalom szabályozása, a szín javítása.
Jégbor
Német és oszrák termőterületeken a tőkén megfagyott fürtökből készített borkülönlegesség.
Jégdugó
A pezsgőspalack nyakába lerázott seprőt magában foglaló, jéggé fagyasztott pezsgő. A degorzsálás művelete a jégdugó kilövetése, a pezsgő tisztításának hagyományos művelete.
Jegescukor
Kristálycukor.
Jerez
Sherry. A spanyolországi Jerez településre utal.
Juhfark
Származás: Osztrák vagy magyar eredetű.
Tőke: Középerős növekedésű, lapított, világosbarna vesszők jellemzik.
Fürt: Középnagy, hengeres, tömött.
Bor: Különleges összetételű savakkal, finom illatokkal rendelkezik.
Elterjedés: Etyek-Budai, Nagy-Somlói borvidékek.
Ki-kicsoda
Ábrahám Enikő
Családi gazdálkodásként 1997-ben indult kis pincészet, melynek irányítását 2006-ban vettük át a párommal. Jelenleg 9 hektárral rendelkezünk, az ültetvények szétszórtan, Erdőbényétől Mádon keresztül egészen Rátkáig találhatóak. Területeink kiemelkedő
![](http://www.borutazo.hu/kep/borregio/map01-map.2.jpg)
![](http://www.borutazo.hu/kep/borregio/map02-map.1.jpg)
![](http://www.borutazo.hu/kep/borregio/map03-map.4.jpg)
![](http://www.borutazo.hu/kep/borregio/map04-map.5.jpg)
![](http://www.borutazo.hu/kep/borregio/map05-map.3.jpg)
![](http://www.borutazo.hu/kep/borregio/map06-map.6.jpg)