Misztella
Mitől jó a bor?
Murci
Muskátliíz
Must
Mustfokolás
Mustsürítmény
Nagyfröccs
Narancsízű

Származás: Szegedi Sándor, Erős János és Damay Emő állította elő a Chasselas Queen Victoria és a Szőlőskertek királynője muskotály keresztezésével.

Tőke: Talaj és fekvés iránt mérsékelten igényes, viszonylag fagy és szárazságtűrő, terhelésre kevésbé érzékeny, kevésbé rothad, zöldmunka igénye mérsékelt.

Fürt: Ágas vagy vállas, laza, nagy; a bogyó lapított, középnagy, sárga, mintázatlan, alig hamvas; húsa kissé puha, leves, olvadó; íze jellegzetesen fűszeres; héja középvastag, kissé szivós.

Bor: Csemegeszőlő.

Elterjedés: Kizárólag hazánkban termesztik, csökkenő népszerűséggel.

Nedves cukrozás

Ki-kicsoda

Romsics László
Romsics László 1992-1993 között a budapesti Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem Szőlészeti és Borászati Kutató Intézet technológusa, majd 1994-től főborásza és igazgató helyettese. 1995-től a Hungarovin Rt.-nél dolgozott technikusként, 2001-től Hungarovin Rt, későbbiekben