Lexikon
Önemésztés
Lásd. autolízís.
Önocianin
A vörösborszőlő- fajták vörös színanyagainak gyűjtőneve.
Önológia
Borászat.
Önológus
Borász.
Palack
Szabványos borospalack, ürtartalma 75 cl.
Palackálló bor
Stabil bor, amely palackba töltve hosszideig (károsan) nem változik.
Palackbuké
A palackba töltött bor érlelése során kialakult összetett illat.
Palackérett bor
Palackozásra előkészített, érlelt bor.
Palackfektetés
Lásd. palackos érlelés
Palackos érlelés
A bor palackos érlelésének több éves folyamata.
Ki-kicsoda
Árvay János
A Tokaji Ferenc Szakközépiskola és Gimnázium szőlőtermesztő és borkezelő szakának elvégzése utána a Tokaj-hegyaljai Állami Gazdasági Borkombinát tállyai pincészetében kezdett dolgozni, 1980-ban borásztechnikusi oklevelet szerzett Budafokon. A 90-es évek





