Lexikon
Önemésztés
Lásd. autolízís.
Önocianin
A vörösborszőlő- fajták vörös színanyagainak gyűjtőneve.
Önológia
Borászat.
Önológus
Borász.
Palack
Szabványos borospalack, ürtartalma 75 cl.
Palackálló bor
Stabil bor, amely palackba töltve hosszideig (károsan) nem változik.
Palackbuké
A palackba töltött bor érlelése során kialakult összetett illat.
Palackérett bor
Palackozásra előkészített, érlelt bor.
Palackfektetés
Lásd. palackos érlelés
Palackos érlelés
A bor palackos érlelésének több éves folyamata.
Ki-kicsoda
Romsics László
1992-1993 között a budapesti Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem Szőlészeti és Borászati Kutató Intézet technológusa, majd 1994-től főborásza és igazgató helyettese. 1995-től a Hungarovin Rt.-nél dolgozott technikusként, 2001-től Hungarovin Rt, későbbiekben
Balaton borrégió»
Badacsonyi borvidék, Balaton-felvidéki borvidék , Balatonboglári borvidék , Balatonfüred – Csopak borvidék, Nagy-Somlói borvidék, Zalai borvidék,
Duna borrégió»
Csongrádi borvidék , Hajós-Bajai borvidék, Kunsági borvidék,
Felső-Magyarország borrégió»
Bükki borvidék, Egri borvidék, Mátrai borvidék,
Felső-Pannon borrégió»
Ászár-Neszmélyi borvidék, Etyek-Budai borvidék , Móri borvidék, Pannonhalmi borvidék, Soproni borvidék,
Pannon borrégió»
Pécsi borvidék , Szekszárdi borvidék, Tolnai borvidék, Villányi borvidék,
Tokaj borrégió»
Tokaji borvidék,