Lexikon
Fino
Mandulára emlékeztető ízű, száraz sherry.
Finomszesz
Kb. 96 térfogatszázalék alkoholt tartalmazó szesz.
Flanzy-eljárás
Vörösbor-készítési módszer, szén-dioxid térben.
Flaska
Palack.
Fojtott must
Kén-dioxid hozzáadásával tartósított must.
Fokolás
A must sűrűségének vagy a bor szesztartalmának mérése fokolóeszközzel.
Fordítás
Törkölyre öntött borból készült bor.
Fordítás
Törkölyre öntött borból készült bor.
Főtt íz
A hőkezelés során túlhevített bor kellemetlen íze.
Fraise
Eperből készített gyümölcspálinka, alkoholtartalma 40%.
Ki-kicsoda
Árvay János
A Tokaji Ferenc Szakközépiskola és Gimnázium szőlőtermesztő és borkezelő szakának elvégzése utána a Tokaj-hegyaljai Állami Gazdasági Borkombinát tállyai pincészetében kezdett dolgozni, 1980-ban borásztechnikusi oklevelet szerzett Budafokon. A 90-es évek
Áts Károly
1979-1983 Soós István Borászati Szakközépiskola, Budafok. 1984-1988 Kertészeti Egyetem Borászati Kar, Üzemmérnöki diploma, Budapest. 1988-1994 Tokaj Kereskedőház: gyakornok, pincevezető helyettes, pincevezető. 1994-től Royal Tokaji Boszászati Zrt., főborász.





