Csersav
Cserszegi Fűszeres

Származás: Magyarország.

Tőke: Középerős növekedésű, kevés számú, hosszú ízközű vesszőt nevel.

Fürt: Középnagy, vállas, kúpos, középtömött. Korai érésű fajtahibrid.

Bor: Illatos, sajátosan fűszeres zamatú, élénk savtartalmú.

Elterjedés: Csongrádi, Hajós-Bajai, Kunsági, Etyek-Budai, Balatonfelvidéki, Zalai borvidékek.

Cserzőanyag
Csiger (lőre)
Csin
Csobolyó
Csöbör (cseber)
Csömöszöl
Csuma
Csutora

Ki-kicsoda

Babits László, id.
Babits László, id. A technikum elvégzése után a Magyar Állami Pincegazdaság Tolcsvai üzemegységében dolgoztott gyakornokként, majd a későbbiekben pincemesterként. 1973-1980 között, az egyetem elvégzése után az olaszliszkai TSZ-ben dolgozott szőlőtermesztési ágazatvezetőként.1980-tól
Berger Zsolt
Berger Zsolt A hagyományos kézműves borkészítésük alapja a hozamkorlátozással termesztett szőlő. A minőség titka számukra a csupán néhány fürtben koncentrálódó napenergiában, ásványianyag tartalomban rejlik, ami tőkénként kevesebb, mint 1 kg gyümölcsöt jelent. A