Aperitif
Applejack
Apricot Brandy
Aprószőlő (töpötszőlő)
Aqua vitae
Aqua vitae
Arab mézga
Arak
Arancite
Arany Sárfehér

Származás: Származása bizonytalan, de morfológiai tulajdonságai és ökológiai igényei alapján a balkáni változatalcsoportba sorolható.

Tőke: Rendkívül bőtermő, erős növekedésű, de fagyérzékeny fajta. Károsodása esetén jól újul, sőt meglehetősen sok másodtermést is képez, ami a késői érés miatt inkább a hátrányára válik.

Fürt: Nagy a fürtje és elfogadhatóan nagyok a bogyói.

Bor: Régebben étkezési célra is felhasználták. A durva, magas savtartalom erősen korlátozza a csemegeszőlőként való felhasználását. Ezek a tulajdonságok borászati hasznosításának irányát is módosították. Ma tetemes mennyiséget használnak e fajtából pezsgő alapbornak.

Elterjedés: Kizárólag Magyarországon, s azon belül jobbára a Kunsági borvidéken termesztik

Aranzada

Ki-kicsoda

Árvay János
Árvay János A Tokaji Ferenc Szakközépiskola és Gimnázium szőlőtermesztő és borkezelő szakának elvégzése utána a Tokaj-hegyaljai Állami Gazdasági Borkombinát tállyai pincészetében kezdett dolgozni, 1980-ban borásztechnikusi oklevelet szerzett Budafokon. A 90-es évek
Árvay Angelika
Árvay Angelika A családjának mindig is volt kis darabnyi szőlője (az első 450 tőkét nászajándékba kapták a szülei), így már gyerekként is sokat dolgozott a területeken. Nem volt könnyű munka, így eleinte nem tiltakozott, amikor édesapja igyekezett más pályára irányítani,
Garamvári Vencel
Garamvári Vencel Borászmérnök. 1966-78 között a Törley Pezsgőgyárban dolgozott gyáregység vezetőként. 1978-tól a Hungarovin Rt-nél termelési igazgató, 1987-1990-ig kereskedelmi igazgató. A családi vállakozást 1990-ben, Vinárium néven indította. Először csak minőségi