Cabernet Franc

Kiejtése: [cab-er-NAY FRANK]
Származás:
Franciaország.
Tőke:
Mérsékelten talaj és tápanyagigényes, viszonylag fagytűrő, szárazságra nem érzékeny, kevésbé rothad, zöldmunka igénye nagy, terhelésre nem érzékeny.
Fürt:
Ágas vagy vállas, középtömött, kicsi; a bogyó gömbölyű, kék, kicsi, pontozott, feltűnően hamvas; húsa puha, leves, olvadó; íze fanyar (farkasalma íz); héja vastag, szivós.
Bor:
Bora illatos, finom, jellegzetes zamatú, testes minőségi vörösbor.
Elterjedés:
Szinte az egész világon elterjedt, hazánkban a Villányi és Szekszárdi borvidékeken termesztik.
További Lexikon cikkek
Ki-kicsoda
Bock József
A Pécsi Zippernovszki Károly gépipari technikumban tanulta ki a lakatos szakmát. 1992-ig a Villányi Mezőgépnél dolgozott művezető-gyártáselőkészítő munkakörben.
1958-ban édesapja visszavásárolta azt a szőlőterületet, amely már 1850-ben is a család





