Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon
Kiejtése: [cab-er-NAY SO-vin-yon]
Származás:
Franciaország.


Tőke:
Gyenge növekedésű, mereven álló vesszőzetű.


Fürt:
Kicsi, vállas, közepesen tömött vagy laza.


Bor:
Különleges minőségű, kifejezetten fajtajelleges, bársonyos, cserzőanyagban gazdag.


Elterjedés:
Villányi, Szekszárdi, Egri, Balatonboglári, Hajós-Bajai borvidékek.


Ki-kicsoda

Berger Zsolt
Berger Zsolt A hagyományos kézműves borkészítésük alapja a hozamkorlátozással termesztett szőlő. A minőség titka számukra a csupán néhány fürtben koncentrálódó napenergiában, ásványianyag tartalomban rejlik, ami tőkénként kevesebb, mint 1 kg gyümölcsöt jelent. A