Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon
Kiejtése: [cab-er-NAY SO-vin-yon]
Származás:
Franciaország.


Tőke:
Gyenge növekedésű, mereven álló vesszőzetű.


Fürt:
Kicsi, vállas, közepesen tömött vagy laza.


Bor:
Különleges minőségű, kifejezetten fajtajelleges, bársonyos, cserzőanyagban gazdag.


Elterjedés:
Villányi, Szekszárdi, Egri, Balatonboglári, Hajós-Bajai borvidékek.


Ki-kicsoda

Áts Károly
Áts Károly 1979-1983 Soós István Borászati Szakközépiskola, Budafok. 1984-1988 Kertészeti Egyetem Borászati Kar, Üzemmérnöki diploma, Budapest. 1988-1994 Tokaj Kereskedőház: gyakornok, pincevezető helyettes, pincevezető. 1994-től Royal Tokaji Boszászati Zrt., főborász.
Andrónyi László
Andrónyi László 1998-2002 között a Badacsonyi Pincegazdaságnál dolgozott.