Cardinal

Cardinal
Kiejtése: [kar-di-NAL]
Származás:
Amerikából származik. Snyder és Harmon állította elő Kaliforniában a Flame Tokay és a Ribier fajták keresztezésével.


Tőke:
Talaj iránt nem, fekvés iránt igényes, fagyérzékeny, a szárazságot elviseli, gombás megbetegedésekre és bogyórepedésre hajlamos, rothadásra érzékeny, zöldmunka igénye mérsékelt, jól szállitható.


Fürt:
Ágas, laza, nagy; a bogyó gömbölyű, bíborszínű, nagy, mintázatlan, feltűnően hamvas; húsa ropogós, húsos; íze semleges; héja vastag, olvadó.


Bor:
Csemegeszőlő.


Elterjedés:
Szinte az egész világon elterjedt.


Ki-kicsoda

Romsics László
Romsics László 1992-1993 között a budapesti Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem Szőlészeti és Borászati Kutató Intézet technológusa, majd 1994-től főborásza és igazgató helyettese. 1995-től a Hungarovin Rt.-nél dolgozott technikusként, 2001-től Hungarovin Rt, későbbiekben
Bakonyi Antal
Bakonyi Antal A borvidék számos nagy borászatánál dolgozott már. Jelenleg a Csányi Pincészet főborásza, termelési igazgatója.