Hárslevelű

Hárslevelű
Kiejtése: [-]
Származás:
Valószínűleg magyar.


Tőke:
Nagyon erős fejlődésű, ritka, merev, felálló vesszőzetű.


Fürt:
Nagy, elérheti a 40 cm-es hosszúságot is. Hengeres; laza a vége, olykor villásan elágazik.


Bor:
Fajtajelleges, finom, hársméz illatú és zamatú, testes. Több éves érlelés során kiváló minőségű. Önállóan a debrői hárslevelű, a furminttal együtt a tokaji borkülönlegességek alapját adja.


Elterjedés:
Tokaji, Villányi, Nagy-Somlói, Mátrai és Egri borvidékek.


Ki-kicsoda

Blum János
Blum János 1970-es évek elején édesapjával kezdett el borral foglalkozni. Ekkor még egy pincével rendelkeztek a villánykövesdi pincesoron, ahová már az 1980-as évek elején kisebb csoportokat fogadtak. Igaz, ebben az időben még csak fennállókádakhoz támaszkodva,