Hamburgi Muskotály

Kiejtése: [-]
Származás:
Ismeretlen eredetű.
Tőke:
Meleg fekvést igényel, talajban nem válogat, viszonylag fagytűrő, túlterhelésre érzékeny, a szárazságot elviseli, egyenetlenül érik, rothadásra mérsékelten hajlamos.
Fürt:
Ágas, gyakran laza, középnagy, mintázatlan; a bogyó megnyúlt, nagy, mintázatlan, feltűnően hamvas, húsa ropogós, íze muskotályos, héja vékony, középerős, tartós.
Bor:
Csemegeszőlő. Páratlanul finom muskotályos íze van, finom savakkal és zamattal rendelkezik, borkészítésre is alkalmas.
Elterjedés:
Hazánkban is csak kis területen termesztik.
További Lexikon cikkek
Ki-kicsoda
Blum János
1970-es évek elején édesapjával kezdett el borral foglalkozni. Ekkor még egy pincével rendelkeztek a villánykövesdi pincesoron, ahová már az 1980-as évek elején kisebb csoportokat fogadtak. Igaz, ebben az időben még csak fennállókádakhoz támaszkodva,





