Cognac
Cointreau
Cooler
Cooler
COS
Couleur (francia, ejtsd: kulőr)
Crianza
Csaba Gyöngye

Származás: Feltehetően Mathiasz János állította elő a Bronnerstraube s az Ottonel muskotály keresztező- désével, de a magvakat Stark Adolfnak ajándékozta, aki a magoncot felnevelte és a fajtát elszaporitotta.

Tőke: Fekvés s talaj iránt nem igényes, fagytürö, túlterhelésre érzékeny, a szárazságot elviseli, rothadásra mérsékelten hajlamos.

Fürt: Vállas, laza, középnagy; a bogyó gömbölyű, középnagy, "sárga, alig hamvas; húsa ropogós, lédús, húsos; íze muskotályos; héja vékony, olvadó.

Bor: Főleg csemegeszőlőnek hasznosítják. Bora diszkréten muskotályos illatú és zamatú, lágy karakterű, fehérbor.

Elterjedés: Magyarországon igen elterjedt, termőterülete az utóbbi időben jelentősen lecsökkent.

Csántér
Csap

Ki-kicsoda

Bakonyi Antal
Bakonyi Antal A borvidék számos nagy borászatánál dolgozott már. Jelenleg a Csányi Pincészet főborásza, termelési igazgatója.