Csaba Gyöngye

Kiejtése: [-]
Származás:
Feltehetően Mathiasz János állította elő a Bronnerstraube s az Ottonel muskotály keresztező- désével, de a magvakat Stark Adolfnak ajándékozta, aki a magoncot felnevelte és a fajtát elszaporitotta.
Tőke:
Fekvés s talaj iránt nem igényes, fagytürö, túlterhelésre érzékeny, a szárazságot elviseli, rothadásra mérsékelten hajlamos.
Fürt:
Vállas, laza, középnagy; a bogyó gömbölyű, középnagy, "sárga, alig hamvas; húsa ropogós, lédús, húsos; íze muskotályos; héja vékony, olvadó.
Bor:
Főleg csemegeszőlőnek hasznosítják. Bora diszkréten muskotályos illatú és zamatú, lágy karakterű, fehérbor.
Elterjedés:
Magyarországon igen elterjedt, termőterülete az utóbbi időben jelentősen lecsökkent.
További Lexikon cikkek
Ki-kicsoda
Bock József
A Pécsi Zippernovszki Károly gépipari technikumban tanulta ki a lakatos szakmát. 1992-ig a Villányi Mezőgépnél dolgozott művezető-gyártáselőkészítő munkakörben.
1958-ban édesapja visszavásárolta azt a szőlőterületet, amely már 1850-ben is a család





