Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc
Kiejtése: [SO-vin-yon BLAHNK]
Származás:
Franciaország.


Tőke:
Fekvés iránt igényes, talajban nem válogatós, mérsékelten fagytűrő, szárazságtűrő, rothadásra közepesen érzékeny, kifejezetten zöldmunka igényes.


Fürt:
Vállas, tömött, kicsi; a bogyó gömbölyded, zöldessárga, kicsi, pontozott, alig hamvas; húsa puha, leves, olvadó; íze közömbös; héja középvastag, szívós.


Bor:
Bora különleges illatú és zamatú, tüzes, testes, harmonikus minőségi fehérbor.


Elterjedés:
Szinte az egész világon elterjedt.


Ki-kicsoda

Garamvári Vencel
Garamvári Vencel Borászmérnök. 1966-78 között a Törley Pezsgőgyárban dolgozott gyáregység vezetőként. 1978-tól a Hungarovin Rt-nél termelési igazgató, 1987-1990-ig kereskedelmi igazgató. A családi vállakozást 1990-ben, Vinárium néven indította. Először csak minőségi