Ezerfürtű

Származás: Kurucz András és Kwaysser István állította elő, a Hárslevelű és a Piros tramini keresztezésével.

Tőke: Talajra nem, de fekvésre érzékeny, tőkepusztulásra hajlamos, rothadásra, túlterhelésre és szárazságra érzékeny, fagytűrése közepes.

Fürt: Vállas, középnagy, tömött; a bogyó: gömbölyű, kicsi, sárga, pontozott, hamvas, húsa puha, leve színtelen, íze közömbös, héja vékony és szívós.

Bor: Bora semleges ízű, alkoholban gazdag, harmonikus, savai finomak, de lágyulásra hajlamosak, fekvéstől és terheléstől függően bora asztali vagy minőségi bor.

Elterjedés: Kizárólag Magyarországon, csökkenő jelentőségű.

Ezerjó

Származás: Magyarország.

Tőke: Erős növekedésű, kevés számú vesszőt nevel.

Fürt: Középnagy, vállas, tömött középérésű.

Bor: Alkoholban gazdag, kemény, kissé fanyarkás ízű.

Elterjedés: Móri, Kunsági, Ászár-Neszmélyi borvidékek.

Ki-kicsoda

Romsics László
Romsics László 1992-1993 között a budapesti Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem Szőlészeti és Borászati Kutató Intézet technológusa, majd 1994-től főborásza és igazgató helyettese. 1995-től a Hungarovin Rt.-nél dolgozott technikusként, 2001-től Hungarovin Rt, későbbiekben
Ábrahám Enikő
Ábrahám Enikő Családi gazdálkodásként 1997-ben indult kis pincészet, melynek irányítását 2006-ban vettük át a párommal. Jelenleg 9 hektárral rendelkezünk, az ültetvények szétszórtan, Erdőbényétől Mádon keresztül egészen Rátkáig találhatóak. Területeink kiemelkedő