Ottonel Muskotály

Származás: Franciaország.

Tőke: Gyenge növekedésű, elterülő, vékony vesszőzetű.

Fürt: Középnagy, hengeres vagy kissé vállas, közepesen tömött.

Bor: Finom illatú és zamatú, lágy, finom savú bor. Kitűnő házasítási alapanyag.

Elterjedés: Badacsonyi, Mátrai borvidékek.

Ouzo
OWC
Oxidált bor
Oxidatív bor
Oxidatív borkezelés
Ozmofil élesztők

Ki-kicsoda

Árvay János
Árvay János A Tokaji Ferenc Szakközépiskola és Gimnázium szőlőtermesztő és borkezelő szakának elvégzése utána a Tokaj-hegyaljai Állami Gazdasági Borkombinát tállyai pincészetében kezdett dolgozni, 1980-ban borásztechnikusi oklevelet szerzett Budafokon. A 90-es évek
Babits László, Ifj.
Babits László, Ifj. Az értékesítési munkák mellett egyre magasabb szinten részt vesz a borkészítés folyamatában is.
Blum János
Blum János 1970-es évek elején édesapjával kezdett el borral foglalkozni. Ekkor még egy pincével rendelkeztek a villánykövesdi pincesoron, ahová már az 1980-as évek elején kisebb csoportokat fogadtak. Igaz, ebben az időben még csak fennállókádakhoz támaszkodva,