Lexikon
Kötőfa
A boroshordók megtámasztására használt faék.
Kövér bor
Sok alkoholt és sok cukrot tartalmazó bor.
Kövidinka
Származás: Magyarország.
Tőke: Erőteljes növekedésű, ritka szürkésbarna vesszőzetű.
Fürt: Középnagy vagy kicsi, vállas, tömött.
Bor: Könnyű, lágy, asztali minőségű.
Elterjedés: Kunsági, Csongrádi borvidékek.
Kulőr
A cukor hevítésével sötétbarnára pirított színezőanyag.
Kupázs
Borházasítás.
Kutyafej
Csőrös fémcsap, amellyel az akonanyíláson át a hordóba folyatják a bort.
Küvé (cuvée)
Francia eredetű szó a borok házasítására. Jellemzően a pezsgőkészítésre házasított és egalizált borra használják.
Ki-kicsoda
Babits László, id.
A technikum elvégzése után a Magyar Állami Pincegazdaság Tolcsvai üzemegységében dolgoztott gyakornokként, majd a későbbiekben pincemesterként. 1973-1980 között, az egyetem elvégzése után az olaszliszkai TSZ-ben dolgozott szőlőtermesztési ágazatvezetőként.1980-tól





