Lexikon
Kapásbor
A napszámosoknak a napszám mellé járó körülbelül 1 liter, nem a legjobb minőségű (csiger) bor.
Karaffa
Üvegkorsó.
Karamell
Pirított cukorból készült, sűrű, barna színezőanyag, ami kis mennyiségben sárgára színez.
Karcos
1. egészen ki nem erjedt, a szénsavtól csípős bor
2. karcolóan savanyú bor
Karikafa
Fahordó
Kármentő
1. Kisebb faedény, rendszerint két füllel rendelkezik, a lapos kármentő fül nélkül készül.
2. Kocsmákban, csárdákban léccel elkülönített, védett tér.
Kástélyos
Világosvörös színű bor.
Kazein
Tejfehérje. Borderítőszerként is használják.
Kázié
Pezsgővártásnál a már letisztított seprőt tartalmazó fejjel lefelé állított. palackok rakata.
Kékalj
Kékderített bor üledéke.
Ki-kicsoda
Áts Károly
1979-1983 Soós István Borászati Szakközépiskola, Budafok. 1984-1988 Kertészeti Egyetem Borászati Kar, Üzemmérnöki diploma, Budapest. 1988-1994 Tokaj Kereskedőház: gyakornok, pincevezető helyettes, pincevezető. 1994-től Royal Tokaji Boszászati Zrt., főborász.





