Lexikon
Flaska
Palack.
Fojtott must
Kén-dioxid hozzáadásával tartósított must.
Fokolás
A must sűrűségének vagy a bor szesztartalmának mérése fokolóeszközzel.
Főtt íz
A hőkezelés során túlhevített bor kellemetlen íze.
Friss bor
Kellemes, üde, fiatal, bor.
Fruktóz
Gyümölcscukor.
Funtfa
Dongafa készítésére szánt fahasábok rakata.
Fűíz
Az éretlen szőlőből készült bor íze.
Fűszerezett bor
Készített csemegebor, amelynek alkoholtartalma legalább 15,0, legföljebb 23 térfogatszázalék. A bor ízesítéséhez növényi fűszereket használnak.
Ki-kicsoda
Áts Károly
1979-1983 Soós István Borászati Szakközépiskola, Budafok. 1984-1988 Kertészeti Egyetem Borászati Kar, Üzemmérnöki diploma, Budapest. 1988-1994 Tokaj Kereskedőház: gyakornok, pincevezető helyettes, pincevezető. 1994-től Royal Tokaji Boszászati Zrt., főborász.





