Lexikon
Újbor
Az utolsó szüretből származó bor.
Utóérés
A termény leszüretelése utáni érési folyamat. A szőlőnek nincs utóérése!
Utóíz
A lecsengés során tapasztalhatjuk. Ez a bor lenyelése után a szájban megmaradó íz, amelyet egy késői illatérzés is kísérhet. Tartóssága fontos értékmérő.
Ki-kicsoda
Bodnár Sándor Dr.
Teljes életre törekedett, amit igazol az, hogy 1972-ben az I. Borvilágversenyen (Budapest) bírálóként tevékenykedett, 1987-ben egyetemi doktori címet szerzett a Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetemen. 1987-ben megszervezője volt a Tokaj Vinum Regum
![](http://borutazo.hu/kep/borregio/map01-map.2.jpg)
![](http://borutazo.hu/kep/borregio/map02-map.1.jpg)
![](http://borutazo.hu/kep/borregio/map03-map.4.jpg)
![](http://borutazo.hu/kep/borregio/map04-map.5.jpg)
![](http://borutazo.hu/kep/borregio/map05-map.3.jpg)
![](http://borutazo.hu/kep/borregio/map06-map.6.jpg)