Lexikon
Nagyfröccs
2 dl bor és 1 dl szódavíz keveréke. Lásd. még fröccs.
Nedves cukrozás
Lásd: galloz.
Nehéz bor
Testes, nagy alkoholtartalmú bor.
Nemes pincepenész
Lásd: Cladosporium cellare
Nemesrothadás
Lásd: Botrytis cinerea.
Neutrális bor
Közömbös, jellegtelen, de nem hibás bor.
Nyálkázás
A must tisztítása ülepítéssel. A művelet után a bort kénezik, hogy ne erjedjen.
Nyalós bor
Kissé édeskés bor.
Nyújtás
A must vagy a bor mennyiségének növelése, általában meg nem engedett anyagokkal (vízzel, más gyümölcs levével) vagy módszerekkel.
Nyújtott
1 dl bor, 2 dl szódavíz keveréke. Lásd. még hosszúlépés, fröccs.
Ki-kicsoda
Romsics László
1992-1993 között a budapesti Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem Szőlészeti és Borászati Kutató Intézet technológusa, majd 1994-től főborásza és igazgató helyettese. 1995-től a Hungarovin Rt.-nél dolgozott technikusként, 2001-től Hungarovin Rt, későbbiekben





