Lexikon
Oxidatív bor
Levegő jelenlétében érlelt bor, pl. az aszú. E bortípusban kevesebb eredeti gyümölcsösséget találunk, mint a reduktív borokban.
Oxidatív borkezelés
Oxidációs folyamatokat is alkalmazó borkezelési eljárások.
Ozmofil élesztők
A nagy cukortartalmú közegben is élő, és szaporodni képes élesztők megnevezése.
Önderülés
A bor természetes, spontán tisztulási folyamata.
Önemésztés
Lásd. autolízís.
Önocianin
A vörösborszőlő- fajták vörös színanyagainak gyűjtőneve.
Önológia
Borászat.
Önológus
Borász.
Palack
Szabványos borospalack, ürtartalma 75 cl.
Palackálló bor
Stabil bor, amely palackba töltve hosszideig (károsan) nem változik.
Ki-kicsoda
Romsics László
1992-1993 között a budapesti Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem Szőlészeti és Borászati Kutató Intézet technológusa, majd 1994-től főborásza és igazgató helyettese. 1995-től a Hungarovin Rt.-nél dolgozott technikusként, 2001-től Hungarovin Rt, későbbiekben





