Lexikon
Aszútészta
Taposással vagy darálógéppel tésztaszerű péppé feldolgozott aszúszőlő, amelyet az aszúkészítés során mustban vagy borban áztatnak.
Átalag (ántalag)
70 literes tokaji boroshordó.
Átalfa
A hordóajtók rögzítésére használt keresztfa.
Áterjesztés
A bor másodlagos erjesztése.
Átoltás
A korosabb szőlőtőke egyik fajtáról a másikra történő átkeresztezése.
Atrapp
Az eredetiség látszatát keltő utánzat. Pl. kiállításra szánt, vízzel töltött, címkézett borospalack.
Ausbruch
Német kifejezés. Jelentése aszú. Lásd. még aszú.
Autolizátum
Az élesztők önbomlásának terméke.
Autolízís
Az élesztők enzimjeikkel saját testüket bontják le. Nagy szerepe van a pezsgőérlelés során.
Avas bor
Megöregedett, megvénült bor.
Ki-kicsoda
Andrónyi László
1998-2002 között a Badacsonyi Pincegazdaságnál dolgozott.
Árvay Angelika
A családjának mindig is volt kis darabnyi szőlője (az első 450 tőkét nászajándékba kapták a szülei), így már gyerekként is sokat dolgozott a területeken. Nem volt könnyű munka, így eleinte nem tiltakozott, amikor édesapja igyekezett más pályára irányítani,
Balaton borrégió»
Badacsonyi borvidék, Balaton-felvidéki borvidék , Balatonboglári borvidék , Balatonfüred – Csopak borvidék, Nagy-Somlói borvidék, Zalai borvidék,
Duna borrégió»
Csongrádi borvidék , Hajós-Bajai borvidék, Kunsági borvidék,
Felső-Magyarország borrégió»
Bükki borvidék, Egri borvidék, Mátrai borvidék,
Felső-Pannon borrégió»
Ászár-Neszmélyi borvidék, Etyek-Budai borvidék , Móri borvidék, Pannonhalmi borvidék, Soproni borvidék,
Pannon borrégió»
Pécsi borvidék , Szekszárdi borvidék, Tolnai borvidék, Villányi borvidék,
Tokaj borrégió»
Tokaji borvidék,