Lexikon
Galloz
A musthoz vizet, és cukrot adva csökkenti a savkoncentrációt, a cukor hozzáadásával növeli a must cukortartalmát, ezáltal kialakítja a must kívánatos összetételét.
Gantár
Ászokfa.
Gipszezés
Gipszpor hozzáadása a zúzott szőlőhöz a bor savasságának növelése és a vörösborok színének javítása végett.
Glicerin
A cukor erjedése során keletkező szerves vegyület. A bor "testességét", sűrűségét befolyásolja.
Háromértékű alkohol.
Glicerinerjedés
Borbetegség, ( megfordulás ) kénezéssel kezelhető.
Glükóz
Szőlőcukor.
Gólyanyak
Kisebb hordókból a bor kiszivattyúzására használt - a gólya nyakára emlékeztető - fémcső.
Gömbölyű bor
Harmonikus összetételű, testes bor.
Gönci hordó
Tokaj-hegyaljai hordótípus. Elvben 136,6 liter. Elnevezése Gönc község nevéből ered.
Gummi Arabicum
Lásd → Arab mézga.
Ki-kicsoda
Babits László, Ifj.
Az értékesítési munkák mellett egyre magasabb szinten részt vesz a borkészítés folyamatában is.
Romsics László
1992-1993 között a budapesti Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem Szőlészeti és Borászati Kutató Intézet technológusa, majd 1994-től főborásza és igazgató helyettese. 1995-től a Hungarovin Rt.-nél dolgozott technikusként, 2001-től Hungarovin Rt, későbbiekben





