Lexikon
Újbor
Az utolsó szüretből származó bor.
Utóérés
A termény leszüretelése utáni érési folyamat. A szőlőnek nincs utóérése!
Utóíz
A lecsengés során tapasztalhatjuk. Ez a bor lenyelése után a szájban megmaradó íz, amelyet egy késői illatérzés is kísérhet. Tartóssága fontos értékmérő.
Ki-kicsoda
Ábrahám Enikő
Családi gazdálkodásként 1997-ben indult kis pincészet, melynek irányítását 2006-ban vettük át a párommal. Jelenleg 9 hektárral rendelkezünk, az ültetvények szétszórtan, Erdőbényétől Mádon keresztül egészen Rátkáig találhatóak. Területeink kiemelkedő
Bárdos Benjámin
1968-ban került a Helvéciai Állami Gazdásághoz, ahol borászként dolgozott. 1972-től a nagyrédei Szőlőskert Mg. Tsz. pincevezetője, majd az 1982-es részvénytársasággá történő átalakulást követően borászati igazgató. A Szőlőskertek Rt.-ben betöltött tisztsége





