Dobogó (Cabernet Sauvignon)

Szőlőfajták: Cabernet Sauvignon
Termékleírás:

A cabernet sauvignon szőlő robosztus bort ad, így nem meglepő, hogy a DOBOGÓ az utolsó 2006-os borunk, amely a hosszú hordós és palackos érlelés után elhagyja a pincét.
Életerőt sugárzó, szuggesztív bor.

Erőteljes, méltóságteljes, magabiztos, büszke - de nem letaglózó. Természetes nagyságával és gazdag jellemével vívja ki a tiszteletet.

A lenyűgöző illattól a hosszú-hosszú lecsengésig hihetetlen egységet mutat. Érett, összeforrott, mély világát a feketeszeder, az aszalt meggy, a csokoládé és a kávé jegyei uralják, melyet leheletnyi gyömbér, szárított vargánya és dohány fűszeressége kísér. A határozott tannin és az élénk savak hosszú életet ígérnek a bornak.

Palackozva: 2008. júniusában
Fogyasztási hőmérséklet: 16-17 °C

Analitika:

Alkohol: 15,4 %
Titrálhatósav-tartalom: 5,3 g/l
Invertcukor-tartalom: 2,8 g/l
Extrakt: 36,4 g/l

Étel: Levesek
Kapható: In Vino Veritas Borkereskedés, bor-bolt.hu
Fogyasztói ár: 10530 Ft (2011-10-06)

Borutazó véleménye: 2011-08-03

Nagyon szép, érett bor. Már illatában is megragadó, sokat sejtető. Ízében gazdag, aszalt meggy, fekete csokoládé és némi fűszeresség figyelhető meg. Hosszú lecsengésű, harmonikus bor. Kicsit elgondolkodtunk rajta, hogy talán korán bontottuk fel, de végül egyetértettünk abban, hogy bár valószínűleg még hosszú életút előtt áll, de már most gyönyörű harmóniával, illat- és ízjegyekkel örvendezteti meg fogyasztóját.


Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet további borai

Bogyólé Bogyólé

Bogyólé (Száraz) 2011
Villányi Portugieser (Macska) Villányi Portugieser (Macska)

Villányi Portugieser (Macska) (Száraz) 2010
Cimkék: Vylyan
KAPCSOLÓDÓ BORNAPLÓ
Bogyólé Villányi Portugieser (Macska)
KAPCSOLÓDÓ HÍREK
3x3 LITER DUENNIUM 3 JÓ CÉLÉRT A BOGYÓLÉ 2008 CÍMKEPÁLYÁZAT A BOGYÓLÉ ÚJ RUHÁJA A DUENNIUM A MÚLT, A JELEN ÉS A JÖVŐ KÜLÖNLEGES TALÁLKOZÁSA A VYLYAN LETT AZ ÉV PINCÉSZETE 2008-BAN ADVENTI ARANYSZÜRET A VYLYAN BIRTOKON AZ ÖRDÖGSZÁNTOTTA HEGY MONDÁJA ÉS A VYLYAN CLASSICUS BORCSALÁD BEFEJEZŐDÖTT A JÉGBOR-KOMMANDÓ BEVETÉSE BOGYÓLÉ 2010 BORCÍMKE PÁLYÁZAT BOGYÓLÉ Best of címketárlat nyílik november 10-én Pécsett! BOGYÓLÉ EST ARRIVÉE! BOGYÓLÉ'13 est arrivé! Megérkezett az évjárat első bora! BORBA KÓDOLVA - Bárkód után borkód DEBÜTÁLÓ VYLYAN BOROK Finom borok és színes kulturális kínálat a Vylyan teraszon! FOGD ÉS IDD! - Bogyólé címkepályázat hatodszor GOMBÁS - Megszületett az első Vylyan pinot noir dűlőválogatás! HA VINCE, AKKOR VILLÁNY! Jön a Bogyólé – aki a palack fenekére néz Kicsiben megint nagyok Lánc, lánc, Bogyólánc MIT HOZOTT A VINCE-NAP A VYLYANNÁL? MŰVÉSZI HORDÓK KIÁLLÍTÁSA A VYLYANNÁL Nagy sikerű dűlőjáró-, hordós- és vacsorázó programokkal ünnepelte Szent Vincét a Villányi borvidék Ott a pont. Bogyólé 2015 ÖRDÖGKATLAN csakis ANGYALOKNAK! PALACKBAN AZ ÚJBOROK A VYLYANNÁL TÁNCOLÓ BUBORÉKOK - Balett gyöngyözőborral Vida és Vylyan a felhők alatt és fölött Vince napi hagyományőrző programok a Villányi borvidéken Virtuális kóstoló a Vylyannál! VYLYAN BOGYÓLÉ 2009 VYLYAN BORVACSORA A PIERROT ÉTTEREMBEN VYLYAN ÚJDONSÁGOK Vylyan, avagy az élő legenda

Programok