Teréz

Származás: Szegedi Sándor, Esik Andrásné és Rigó Sándorné állította elő a Seyve Villard 12375 és az Olimpia fajták keresztezésével.

Tőke: Fekvés s talaj iránt nem igényes, viszonylag fagytürö, gombás megbetegedéseknek viszonylag ellenálló.

Fürt: Vállas, nagy, laza; a bogyó megnyúlt, nagy, rózsaszín, kissé pontozott, hamvas; húsa ropogós, leves, húsos; íze semleges; héja vastag, szívós.

Bor: Csemegeszőlő.

Elterjedés: Kizárólag hazánkban, igen kis területen termesztik.

Tramini

Származás: Bár nevét a dél-tiroli Traminról kapta, egyes kutatások szerint francia eredetű, mások Észak-Görögországból származtatják.

Tőke: Középerős növekedésű, sűrű vesszőzetű.

Fürt: Kicsi, szabálytalan alakú, tömött vagy közepesen tömött.

Bor: Fajtajelleges, kellemes illatú, fűszeres zamatú, lágy, finom bor.

Elterjedés: Pannonhalmi, Mátrai, Egri, Móri borvidékek.

Ki-kicsoda

Babits László, id.
Babits László, id. A technikum elvégzése után a Magyar Állami Pincegazdaság Tolcsvai üzemegységében dolgoztott gyakornokként, majd a későbbiekben pincemesterként. 1973-1980 között, az egyetem elvégzése után az olaszliszkai TSZ-ben dolgozott szőlőtermesztési ágazatvezetőként.1980-tól
Bock József
Bock József A Pécsi Zippernovszki Károly gépipari technikumban tanulta ki a lakatos szakmát. 1992-ig a Villányi Mezőgépnél dolgozott művezető-gyártáselőkészítő munkakörben. 1958-ban édesapja visszavásárolta azt a szőlőterületet, amely már 1850-ben is a család
Árvay Angelika
Árvay Angelika A családjának mindig is volt kis darabnyi szőlője (az első 450 tőkét nászajándékba kapták a szülei), így már gyerekként is sokat dolgozott a területeken. Nem volt könnyű munka, így eleinte nem tiltakozott, amikor édesapja igyekezett más pályára irányítani,