Lexikon
Sambuca
Édes, de erős bodzabogyóból és édesgyökérből készített ánizsízű olasz likőr.A sambuca likőrök őse, egy ánizsos szeszesital a Közel-Keletről jutott el a tengeri kereskedelem révén a Róma tartománybeli Civitavecchia-ba az 1800-as évek közepén. A sambuca ánizslikőr kategória - amelynek ízvilága igen közkedvelt a mediterrán régió országaiban - hamar népszerű lett a helyiek körében, akik otthonaikban készítették el kedvelt likőrjüket. Alkoholtartalma min. 38 %.
A Molinari Sambuca extra Olaszország legnépszerűbb, eredeti sambucája. 1945-ben Angelo [...]
Sheridan's
A 1990-es évek nagy likőrújdonsága a Dublinból származó fekete-fehér Sheridan's, amelynek a különlegessége, hogy egy palackon belül két különböző ital kínálja magát. A sötét rész csokoládé és kávé keveréke 26%-os alkoholtartalommal, a világos rész pedig egy 17% alkoholtartalmú vaníliás krémlikőr. A két rész csodálatos italkompozíciót alkot. Egyedülálló dupla likőr, amely sikerét egyediségének, ízének, csomagolásának és nem utolsó sorban lenyűgöző személyiségének köszönheti. Egy ötletes kiöntő dugóval oldja meg, hogy a fogyasztó könnyedén, minden [...]
Siller
(német) Világospiros bor.
Southern Comfort
Bourbon whiskeyalapú őszibarackos és fűszeres likőr, alkoholtartalma 40 %.
Szake
A szake átlátszó és színtelen (esetleg egy kissé sárga) folyadék, megközelítően 15% -20% alkoholt tartalmazó japán rizspálinka- rizsbor féle.
Szamorodni
Tokaji bortípus, aszúszemeket is tartalmazó szőlőből készül (lengyel, jelentése: ahol termett.) . Száraz, és édes szamorodnit is készítenek.
Ki-kicsoda
Bakonyi Antal
A borvidék számos nagy borászatánál dolgozott már. Jelenleg a Csányi Pincészet főborásza, termelési igazgatója.





