Lexikon
Fernet Branca
A Campari mellett az olaszok másik híres gyomorkeserűje. Egy milánói cég gyártja, alkoholtartalma 45 %.
Fino
Mandulára emlékeztető ízű, száraz sherry.
Fordítás
Törkölyre öntött borból készült bor.
Fraise
Eperből készített gyümölcspálinka, alkoholtartalma 40%.
Fraise des Bois
Vadeperből készített édes krémlikőr.
Frangelico
Olasz brandyalapú mogyoróval és egyéb növényekkel ízesített likőr. Alkoholtartalma 24%.
Fröccs
Bor és szódavíz (a szódavíz magyar találmány, ennek folyományként a fröccs is az ! ) keveréke. Változatai:
• 1 dl bor - 1 dl szódavíz: kisfröccs
• 2 dl bor - 1 dl szódavíz: nagyfröccs
• 1 dl bor – 2 dl szódavíz: hosszúlépés
• 3 dl bor - 2 dl szódavíz: házmester
Ki-kicsoda
Romsics László
1992-1993 között a budapesti Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem Szőlészeti és Borászati Kutató Intézet technológusa, majd 1994-től főborásza és igazgató helyettese. 1995-től a Hungarovin Rt.-nél dolgozott technikusként, 2001-től Hungarovin Rt, későbbiekben





