Lexikon
Malibu
Jamaikai, fehér rumot tartalmazó, édesített kókuszlikőr. Desszertekhez, édes koktélokhoz használják. Alkoholtartalma 21 %.
Maraschino
Dalmáciai cseresznyéből készített vízszínű likőrök elnevezése. A gyümölcs őshazája és klasszikus termőterülete a dalmáciai tengerpart, azon belül a Makarskai-öböl. Így aztán a fajta neve, mármint horvátul: makarska. Olaszul viszont marasca. A belőle készült ital pedig a maraschino.
Az egyik legszélesebb körben felhasznált italféle, használják cukrászok, hidegkonyhák, szakácsok és nem utolsósorban igen sok koktélféle alap vagy ízesítőanyaga. Önmagában ritkán fogyasztják, ha mégis, hidegen vagy sok jéggel kell felszolgálni. Jó tudni, hogy a [...]
Marie Brizard
Leghíresebb Anisette likőr márka, de más likőrök gyártásában is jelentős a szerepe, mint pl.: a Créme de Cassis vagy a Créme de Cacao stb.
Martini
Híres olasz vermout.
Melnais Balzam
Fekete Balzsam. Lett bitter (gyomorkeserű), melyet főként a kávéjukhoz kevernek.
Metaxa
Görög brandy, melyet Savatino, muskotályszőlő és némi vörös szőlőből előállított boralapból készítenek. Három változata van: három-, öt- és hétcsillagos Metaxa.
Mezcal
Mexikói, agavé kaktuszból készülő pálinka, alkoholtartalma 40%.
Midori Melon Liqueur
Lime-zöld színű japán dinnyelikőr.
Ki-kicsoda
Romsics László
1992-1993 között a budapesti Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem Szőlészeti és Borászati Kutató Intézet technológusa, majd 1994-től főborásza és igazgató helyettese. 1995-től a Hungarovin Rt.-nél dolgozott technikusként, 2001-től Hungarovin Rt, későbbiekben
Áts Károly
1979-1983 Soós István Borászati Szakközépiskola, Budafok. 1984-1988 Kertészeti Egyetem Borászati Kar, Üzemmérnöki diploma, Budapest. 1988-1994 Tokaj Kereskedőház: gyakornok, pincevezető helyettes, pincevezető. 1994-től Royal Tokaji Boszászati Zrt., főborász.





