Lexikon
Fernet Branca
A Campari mellett az olaszok másik híres gyomorkeserűje. Egy milánói cég gyártja, alkoholtartalma 45 %.
Fino
Mandulára emlékeztető ízű, száraz sherry.
Fordítás
Törkölyre öntött borból készült bor.
Fraise
Eperből készített gyümölcspálinka, alkoholtartalma 40%.
Fraise des Bois
Vadeperből készített édes krémlikőr.
Frangelico
Olasz brandyalapú mogyoróval és egyéb növényekkel ízesített likőr. Alkoholtartalma 24%.
Fröccs
Bor és szódavíz (a szódavíz magyar találmány, ennek folyományként a fröccs is az ! ) keveréke. Változatai:
• 1 dl bor - 1 dl szódavíz: kisfröccs
• 2 dl bor - 1 dl szódavíz: nagyfröccs
• 1 dl bor – 2 dl szódavíz: hosszúlépés
• 3 dl bor - 2 dl szódavíz: házmester
Ki-kicsoda
Babits László, id.
A technikum elvégzése után a Magyar Állami Pincegazdaság Tolcsvai üzemegységében dolgoztott gyakornokként, majd a későbbiekben pincemesterként. 1973-1980 között, az egyetem elvégzése után az olaszliszkai TSZ-ben dolgozott szőlőtermesztési ágazatvezetőként.1980-tól
Balaton borrégió»
Badacsonyi borvidék, Balaton-felvidéki borvidék , Balatonboglári borvidék , Balatonfüred – Csopak borvidék, Nagy-Somlói borvidék, Zalai borvidék,
Duna borrégió»
Csongrádi borvidék , Hajós-Bajai borvidék, Kunsági borvidék,
Felső-Magyarország borrégió»
Bükki borvidék, Egri borvidék, Mátrai borvidék,
Felső-Pannon borrégió»
Ászár-Neszmélyi borvidék, Etyek-Budai borvidék , Móri borvidék, Pannonhalmi borvidék, Soproni borvidék,
Pannon borrégió»
Pécsi borvidék , Szekszárdi borvidék, Tolnai borvidék, Villányi borvidék,
Tokaj borrégió»
Tokaji borvidék,