Lexikon
Fernet Branca
A Campari mellett az olaszok másik híres gyomorkeserűje. Egy milánói cég gyártja, alkoholtartalma 45 %.
Fino
Mandulára emlékeztető ízű, száraz sherry.
Fordítás
Törkölyre öntött borból készült bor.
Fraise
Eperből készített gyümölcspálinka, alkoholtartalma 40%.
Fraise des Bois
Vadeperből készített édes krémlikőr.
Frangelico
Olasz brandyalapú mogyoróval és egyéb növényekkel ízesített likőr. Alkoholtartalma 24%.
Fröccs
Bor és szódavíz (a szódavíz magyar találmány, ennek folyományként a fröccs is az ! ) keveréke. Változatai:
• 1 dl bor - 1 dl szódavíz: kisfröccs
• 2 dl bor - 1 dl szódavíz: nagyfröccs
• 1 dl bor – 2 dl szódavíz: hosszúlépés
• 3 dl bor - 2 dl szódavíz: házmester
Ki-kicsoda
Áts Károly
1979-1983 Soós István Borászati Szakközépiskola, Budafok. 1984-1988 Kertészeti Egyetem Borászati Kar, Üzemmérnöki diploma, Budapest. 1988-1994 Tokaj Kereskedőház: gyakornok, pincevezető helyettes, pincevezető. 1994-től Royal Tokaji Boszászati Zrt., főborász.
Berger Zsolt
A hagyományos kézműves borkészítésük alapja a hozamkorlátozással termesztett szőlő. A minőség titka számukra a csupán néhány fürtben koncentrálódó napenergiában, ásványianyag tartalomban rejlik, ami tőkénként kevesebb, mint 1 kg gyümölcsöt jelent. A





