Olasz Rizling

Olasz Rizling
Kiejtése: [REES-ling]
Származás:
Nem tisztázott, Olasz- vagy Franciaország.


Tőke:
Középerős vagy gyenge, sűrű, vékony vesszőzetű.


Fürt:
Kicsi, hengeres, tömött, gyakran mellékfürtöt visel.


Bor:
Keserű mandulára emlékeztető ízű, többnyire lágy, fajtajelleges. Túlérett szőlőjéből különleges minőségű borokat készítenek.


Elterjedés:
Nagyon elterjedt, szinte minden borvidéken megtalálható.


Ki-kicsoda

Babits László, id.
Babits László, id. A technikum elvégzése után a Magyar Állami Pincegazdaság Tolcsvai üzemegységében dolgoztott gyakornokként, majd a későbbiekben pincemesterként. 1973-1980 között, az egyetem elvégzése után az olaszliszkai TSZ-ben dolgozott szőlőtermesztési ágazatvezetőként.1980-tól