Olasz Rizling

Olasz Rizling
Kiejtése: [REES-ling]
Származás:
Nem tisztázott, Olasz- vagy Franciaország.


Tőke:
Középerős vagy gyenge, sűrű, vékony vesszőzetű.


Fürt:
Kicsi, hengeres, tömött, gyakran mellékfürtöt visel.


Bor:
Keserű mandulára emlékeztető ízű, többnyire lágy, fajtajelleges. Túlérett szőlőjéből különleges minőségű borokat készítenek.


Elterjedés:
Nagyon elterjedt, szinte minden borvidéken megtalálható.


Ki-kicsoda

Áts Károly
Áts Károly 1979-1983 Soós István Borászati Szakközépiskola, Budafok. 1984-1988 Kertészeti Egyetem Borászati Kar, Üzemmérnöki diploma, Budapest. 1988-1994 Tokaj Kereskedőház: gyakornok, pincevezető helyettes, pincevezető. 1994-től Royal Tokaji Boszászati Zrt., főborász.
Blum János
Blum János 1970-es évek elején édesapjával kezdett el borral foglalkozni. Ekkor még egy pincével rendelkeztek a villánykövesdi pincesoron, ahová már az 1980-as évek elején kisebb csoportokat fogadtak. Igaz, ebben az időben még csak fennállókádakhoz támaszkodva,