Kismis Moldavszkij

Kismis Moldavszkij
Kiejtése: [-]
Származás:
Moldvában állítottak elő a Pobeda és a Kismis rozovüj keresztezésével.


Tőke:
Kifejezetten védett, meleg fekvést igényel, talaj iránt nem igényes, fagyérzékeny, rothadásra kevésbé hajlamos, szárazságtűrő.


Fürt:
Szárnyas, közepesen tömött, kifejezetten nagy; a bogyó gömbölyű, liláspíros, nagy, nem mintázott, hamvas; húsa ropogós, húsos; ize közömbös; héja vékony, olvadó.


Bor:
Magnélküli csemegeszőlő.


Elterjedés:
Moldávia, Ukrajna, Románia. Hazánkban igen kis területen folyik a termesztése.


Ki-kicsoda

Bakonyi Antal
Bakonyi Antal A borvidék számos nagy borászatánál dolgozott már. Jelenleg a Csányi Pincészet főborásza, termelési igazgatója.
Bodó Judit
Bodó Judit Borász-szőlész előélete nem volt. A borral szinte a véletlen útján került kapcsolatba először Olaszországban. Közel 1 évig Dél-Tirolban próbálta 2 kisebb családi pincészetben ellesni a szőlészet-borászat gyakorlati feladatait. 2000-es évjárattól kezdve