Kékfrankos

Kékfrankos
Kiejtése: [-]
Származás:
Nem tisztázott.


Tőke:
Kifejezetten erős növekedésű, kisszámú felálló vesszővel.


Fürt:
Középnagy, vállas, olykor ágas, közepesen tömött.


Bor:
Finom cserzőanyag-tartalmú, kissé savas ízhatású. Az Egri Bikavér legfontosabb összetevője.


Elterjedés:
Szekszárdi, Villányi, Soproni, Egri, Mátrai borvidék (de az ország egész területén megtalálható, ahol kékszőlőt termelnek).


Ki-kicsoda

Monyók József
Monyók József A Monyók Pincészet a régi Tokaj-hegyaljai hagyományokon alapulva alakult meg 1972-ben. A családi birtok jelenleg 10 hektár szőlőterülettel rendelkezik –melyet szeretnénk egy 25-30 hektárig felfejleszteni lehetőleg a mádi határban – a régi írások szerint