Chasselas Rouge

Chasselas Rouge
Kiejtése: [Shahss-la rooj]
Származás:
Kis-Ázsiából származik.


Tőke:
Talaj iránt igényes, fekvés iránt viszont nem, kevésbé rothad, viszonylag szárazságtűrő, zöldmunka igényes, fagytűrő, terhelésre nem érzékeny, peronoszpórára igen, lisztharmatra kevésbé érzékeny.


Fürt:
Állas, tömött, középnagy; a bogyó gömbölyű, piros, középnagy, pontozott, kissé hamvas; húsa ropogós, lédús, húsos; íze közömbös; héja középvastag, olvadó.


Bor:
Csemegeszőlőként is termesztik. Bora kellemes ízű, lágy asztali bor.


Elterjedés:
A mediterrán vidéken terjedt el, hazánkban jórészt csemegeszőlőként termesztik.


Ki-kicsoda

Bodó Judit
Bodó Judit Borász-szőlész előélete nem volt. A borral szinte a véletlen útján került kapcsolatba először Olaszországban. Közel 1 évig Dél-Tirolban próbálta 2 kisebb családi pincészetben ellesni a szőlészet-borászat gyakorlati feladatait. 2000-es évjárattól kezdve
Bakonyi Antal
Bakonyi Antal A borvidék számos nagy borászatánál dolgozott már. Jelenleg a Csányi Pincészet főborásza, termelési igazgatója.
Romsics László
Romsics László 1992-1993 között a budapesti Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem Szőlészeti és Borászati Kutató Intézet technológusa, majd 1994-től főborásza és igazgató helyettese. 1995-től a Hungarovin Rt.-nél dolgozott technikusként, 2001-től Hungarovin Rt, későbbiekben