Chasselas Rouge

Chasselas Rouge
Kiejtése: [Shahss-la rooj]
Származás:
Kis-Ázsiából származik.


Tőke:
Talaj iránt igényes, fekvés iránt viszont nem, kevésbé rothad, viszonylag szárazságtűrő, zöldmunka igényes, fagytűrő, terhelésre nem érzékeny, peronoszpórára igen, lisztharmatra kevésbé érzékeny.


Fürt:
Állas, tömött, középnagy; a bogyó gömbölyű, piros, középnagy, pontozott, kissé hamvas; húsa ropogós, lédús, húsos; íze közömbös; héja középvastag, olvadó.


Bor:
Csemegeszőlőként is termesztik. Bora kellemes ízű, lágy asztali bor.


Elterjedés:
A mediterrán vidéken terjedt el, hazánkban jórészt csemegeszőlőként termesztik.


Ki-kicsoda

Babits László, id.
Babits László, id. A technikum elvégzése után a Magyar Állami Pincegazdaság Tolcsvai üzemegységében dolgoztott gyakornokként, majd a későbbiekben pincemesterként. 1973-1980 között, az egyetem elvégzése után az olaszliszkai TSZ-ben dolgozott szőlőtermesztési ágazatvezetőként.1980-tól