Chardonnay

Chardonnay
Kiejtése: [shar-dun-NAY]
Származás:
Franciaország.


Tőke:
Nagyszámú, hengeres, barnássárga vesszőt nevel.


Fürt:
Kicsi, hengeres vagy vállas, középtömött.


Bor:
Fajtajelleges, finom zamatú, kemény karakterű, élénk, elegáns bor.


Elterjedés:
Hajós-Bajai, Soproni, Etyek-Budai, Pannonhalmi, Pécsi, Balatonfelvidéki, Balatonboglári, Szekszárdi borvidékek.


Ki-kicsoda

Babits László, id.
Babits László, id. A technikum elvégzése után a Magyar Állami Pincegazdaság Tolcsvai üzemegységében dolgoztott gyakornokként, majd a későbbiekben pincemesterként. 1973-1980 között, az egyetem elvégzése után az olaszliszkai TSZ-ben dolgozott szőlőtermesztési ágazatvezetőként.1980-tól