Bailey's Irish Cream

Ír whisky, méz és frissen fejt tehéntej tejszínének keveréke. A tejszín egyébként hűtés nélkül hamar megsavanyodna, és tönkretenné az italt, azonban a whiskey magas alkoholtartalma meggátolja ezt a folyamatot, s így a likőr különösebb hűtést nem igényel, szobahőmérsékleten másfél évig eltartható.

Eredete a hetvenes évek elejére nyúlik vissza, amikor az R & A Bailey cég megalakult. Maga a Baileys krémlikőr 1974 késő őszén került forgalomba Írországban, majd a rákövetkező évben kivitték a nemzetközi piacra is. Megjelenése új kategóriát hozott létre, a krémlikőrök kategóriáját.

A Baileysnek saját tejipari termékeket előállító gyára van Cavan megyében, saját farmokkal tehenekkel és gazdálkodókkal, így nem okoz nehézséget ellenőrizni és megőrizni a tej egyenletesen magas minőségét. A krémszerű állaghoz és a kellemes ízhez a csokoládé is hozzájárul. Az alapanyagokat a Baileys dublini gyárában, a Nangor House-ban keverik össze.

Hosszú ideje a likőrök toplistájának éllovasa, az italok százas listáján pedig stabilan az első húszban van, utána likőr legközelebb a 40. helyen található.

Ki-kicsoda

Berger Zsolt
Berger Zsolt A hagyományos kézműves borkészítésük alapja a hozamkorlátozással termesztett szőlő. A minőség titka számukra a csupán néhány fürtben koncentrálódó napenergiában, ásványianyag tartalomban rejlik, ami tőkénként kevesebb, mint 1 kg gyümölcsöt jelent. A
Bodó Judit
Bodó Judit Borász-szőlész előélete nem volt. A borral szinte a véletlen útján került kapcsolatba először Olaszországban. Közel 1 évig Dél-Tirolban próbálta 2 kisebb családi pincészetben ellesni a szőlészet-borászat gyakorlati feladatait. 2000-es évjárattól kezdve