Angostura
A keserű titkos receptjéről ma is mindösszesen annyit tudunk, hogy rumon alapulva olyan gyógy- és fűszernövényekkel egészül ki, mint a tárnicsgyökér, az angelikagyökér, az encián, a galgant, a kardamom, a kínaifakéreg, vagy a szegfűszeg. Az összetevők pontos számát csakúgy, mint az előállítás módját titok övezi.
Az Angostura tiszta, áttetsző, erős, karakteres ital, alkoholtartalma magas, cca 40%. Ízét a különleges gyógynövények, illatát a fűszerek, a narancshéj, a szegfűszeg dominálja.
Az Angosturat önállóan nagyon ritkán fogyasztják, elsősorban száraz, kevert italok, cocktailok kiegészítőjeként kedvelt. Legismertebb koktélja az Angostura Fizz, melyben a bittert citromlével, cukorsziruppal, tojásfehérjével és szódavízzel keverve, jéghidegen szolgálják fel.
További Lexikon cikkek
Ki-kicsoda
Árvay János
A Tokaji Ferenc Szakközépiskola és Gimnázium szőlőtermesztő és borkezelő szakának elvégzése utána a Tokaj-hegyaljai Állami Gazdasági Borkombinát tállyai pincészetében kezdett dolgozni, 1980-ban borásztechnikusi oklevelet szerzett Budafokon. A 90-es évek
![](http://www.borutazo.hu/kep/borregio/map01-map.2.jpg)
![](http://www.borutazo.hu/kep/borregio/map02-map.1.jpg)
![](http://www.borutazo.hu/kep/borregio/map03-map.4.jpg)
![](http://www.borutazo.hu/kep/borregio/map04-map.5.jpg)
![](http://www.borutazo.hu/kep/borregio/map05-map.3.jpg)
![](http://www.borutazo.hu/kep/borregio/map06-map.6.jpg)