Lexikon
Pezsgő
A pezsgőbor, általános nevén pezsgő másodlagosan természetes úton erjesztett bor, mely alapborból vagy mustból készül. Alapvetően száraz, extra száraz, félszáraz és édes pezsgőket különböztetünk meg a következők alapján: Extra Brut: (ejtsd: extra brüt) jelentése: abszolút száraz. A pezsgõ szinte elhanyagolható mennyiségû cukrot tartalmaz. Brut: (ejtsd: brüt) jelentése: különlegesen száraz. A pezsgõ cukortartalma 6-15 g/liter között van. Extra Dry: (ejtsd: extra dráj) jelentése: különlegesen száraz. A pezsgõ cukortartalma 12-20 g/liter között van. [...]
Ki-kicsoda
Ábrahám Enikő
Családi gazdálkodásként 1997-ben indult kis pincészet, melynek irányítását 2006-ban vettük át a párommal. Jelenleg 9 hektárral rendelkezünk, az ültetvények szétszórtan, Erdőbényétől Mádon keresztül egészen Rátkáig találhatóak. Területeink kiemelkedő
Birkás Zoltán
1999-től a családi vállalkozást erősíti. Jelenleg szőlészként, borászként tevékenykedik, valamint kereskedelmi és marketing feladatokat is ellát. 2003-tól az Izsáki borverseny és Izsáki borutca szervezője, valamint 2004 óta az Izsáki Borbarátklub rendezvényeinek
Balaton borrégió»
Badacsonyi borvidék, Balaton-felvidéki borvidék , Balatonboglári borvidék , Balatonfüred – Csopak borvidék, Nagy-Somlói borvidék, Zalai borvidék,
Duna borrégió»
Csongrádi borvidék , Hajós-Bajai borvidék, Kunsági borvidék,
Felső-Magyarország borrégió»
Bükki borvidék, Egri borvidék, Mátrai borvidék,
Felső-Pannon borrégió»
Ászár-Neszmélyi borvidék, Etyek-Budai borvidék , Móri borvidék, Pannonhalmi borvidék, Soproni borvidék,
Pannon borrégió»
Pécsi borvidék , Szekszárdi borvidék, Tolnai borvidék, Villányi borvidék,
Tokaj borrégió»
Tokaji borvidék,










