Lexikon
Érzékek találkozása
Valamennyi érzékünkre szükség van az élvezethez? Elvileg igen, de nem valamennyi érzék olyan bonyolult és összetett, mint az ízlelés. Azt mindenki gyorsan és viszonylag pontosan megállapíthatja, hogy a bor hideg vagy meleg. Azt azonban, hogy a bornak milyen az íze, mire hasonlít, már sokkal nehezebb megválaszolni. Rendszerint általános tanácstalanság és szótlanság a válasz, holott a szájban már eldőlt a kérdés.
Ismerős a helyzet? Szereti a bort, vannak fehér és vörös kedvencei és értékeli a jó nedűt. Amikor azonban a társaság tagjai nagy hangon [...]
Ki-kicsoda
Árvay Angelika
A családjának mindig is volt kis darabnyi szőlője (az első 450 tőkét nászajándékba kapták a szülei), így már gyerekként is sokat dolgozott a területeken. Nem volt könnyű munka, így eleinte nem tiltakozott, amikor édesapja igyekezett más pályára irányítani,
Áts Károly
1979-1983 Soós István Borászati Szakközépiskola, Budafok. 1984-1988 Kertészeti Egyetem Borászati Kar, Üzemmérnöki diploma, Budapest. 1988-1994 Tokaj Kereskedőház: gyakornok, pincevezető helyettes, pincevezető. 1994-től Royal Tokaji Boszászati Zrt., főborász.





