Lexikon
Bor és ásványvíz
Markus del Monego
Sommelier világbajnok
A bor és a víz többnyire párban jár. A kettő természetesen össze is keverhető, ha valaki a fröccsöt szereti. Mindenképpen alapkövetelmény azonban, hogy a borospohár mellett ott álljon a vizespohár is. A szervezetnek egyrészt szüksége van vízre, hogy egyensúlyban legyen a folyadékháztartás, amit az alkohol valósággal kiszárít. [...]
Ki-kicsoda
Berger Zsolt
A hagyományos kézműves borkészítésük alapja a hozamkorlátozással termesztett szőlő. A minőség titka számukra a csupán néhány fürtben koncentrálódó napenergiában, ásványianyag tartalomban rejlik, ami tőkénként kevesebb, mint 1 kg gyümölcsöt jelent. A
Monyók József
A Monyók Pincészet a régi Tokaj-hegyaljai hagyományokon alapulva alakult meg 1972-ben. A családi birtok jelenleg 10 hektár szőlőterülettel rendelkezik –melyet szeretnénk egy 25-30 hektárig felfejleszteni lehetőleg a mádi határban – a régi írások szerint
Garamvári Vencel
Borászmérnök. 1966-78 között a Törley Pezsgőgyárban dolgozott gyáregység vezetőként. 1978-tól a Hungarovin Rt-nél termelési igazgató, 1987-1990-ig kereskedelmi igazgató. A családi vállakozást 1990-ben, Vinárium néven indította. Először csak minőségi





