Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet

Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet
3931 Mezőzombor, Disznókő dülő, HrSz.0202

Tel.: +36 (47) 569-410
Fax: +36 (47) 369-138
E-mail: Email linkje
Web: Weboldal linkje

GPS koordináták (DD):
Lat: 48.1654
Long: 21.3030

Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet

Birtok
A Disznókő Szőlőbirtok a tokaji borvidék meghatározó, stílusteremtő pincészete. Régi, történelmi birtok, 104 hektárnyi szőlőterülettel a borvidék délnyugati kapujában. A birtok épületeit a világ legszebb borászati épületei között tartják számon.
Látogatóink több nyelven – magyar, angol, francia – beszélő idegenvezetőink kíséretében megismerhetik a tokaji nagy borok készítését a szürettől kezdve a palackozásig.

Borok
Boraink kizárólag saját szőlőből készülnek, minden egyes parcellán külön szüretelünk. A különböző területekről származó tételeket aztán az egyes termőhelyek karakterének ismeretében házasítjuk. Néhány különleges dűlő bora a kiemelkedő évjáratokban önállóan is megjelenhet, hangsúlyozva a termőhely egyediségét.

A gyümölcs tisztasága, frissessége és egyensúlya az aszúszemek vitalitásával és mélységével párosul. Ennek hangsúlyozására törekszünk.

Az 1992-ben született első aszúborunk óta minden egyes tétel híven tükrözi az évjárat és a botritisz jellegét. Bízunk benne, hogy minden palack tartalma hozzáértésünkről tanúskodik.

Borok

Programok

 

Áttekintés

Szolgáltatások


Patricius Borház»

Tokaj Nobilis Szőlőbirtok»