Zwack Sándor bemutatta az Unicum Szilvát
Magyarország első bittermesterkurzusán Zwack Sándor mutatta be a Zwack Unicum legújabb termékét, az Unicum Szilvát. Az italkülönlegesség igazi világújdonság, ugyanis ez az első olyan gyógynövénylikőr, melyet gyümölcságyon pihentettek.
A nagy érdeklődésnek örvendő bittermesterkurzuson a vendégeknek a Zwack családról Zwack Izabella mesélt eddig még soha nem hallott személyes történeteket, Hortobágyi T. Cirill, a Pannonhalmi Főapátság perjele a gyógynövények magyar vonatkozásait ismertette, és Helmut Adam, a világhírű német bartender koktélkreációkat készített, a kóstolóval egybekötött előadásán beszélt a keserűlikőrök nemzetközi trendjeiről.
Unicum Szilva nevű új Zwack termék
"Átmeneti visszaesés után a bitterek nemzetközi népszerűsége újra a régi. Divatba jöttek a keserűk!."
„A mesterkurzussal az volt a célunk, hogy bemutassuk, milyen gazdag hagyománya van Magyarországon a gyógynövénykultúrának" - mondta a Heti Válasznak Zwack Sándor, s hozzátette: „Helmut Adam előadása pedig bebizonyította, hogy átmeneti visszaesés után a bitterek nemzetközi népszerűsége újra a régi. Divatba jöttek a keserűk!"
A mesterkurzus egy igazi premierrel zárult: Zwack Sándor mutatta be az Unicum Szilva nevű új Zwack terméket. Zwack Sándor 2008-ban vette át édesapjától, Zwack Pétertől a stafétabotot, fő tevékenységi köre a vállalaton belül azóta az Unicum gyártására, az ital előállításához szükséges gyógynövények kiválasztására irányul. „Az Unicum Szilva hagyomány és innováció egy palackban. Az Unicum Szilva is több mint 40 válogatott gyógynövény párlatából és kivonatából készül, aszaltszilva-ágyon pihentettük, majd 6 hónapig tölgyfahordóban érleltük." - mondta Zwack Sándor az exkluzív bemutatón. Az italújdonság csakúgy, mint az Unicum, több mint 40, gondosan válogatott gyógynövény kivonatából és párlatából készül. Az Unicum Szilva egyedi ízét a kiváló minőségű aszalt szilva adja. A kiváló minőség elérése érdekében a friss szilvát kíméletesen szárítják, így őrzi meg a gyümölcs zamatát.
Az itallal a Zwack Unicum azokat szeretné megszólítani, akik próbálták már az Unicumot, de jellegzetes íze miatt mégsem zárták a szívükbe, és azokat, akik még egyáltalán nem kóstolták az Unicumot, de szeretik a különlegességeket. „Az Unicum Szilvára a családom, a munkatársaim, mindannyian büszkék vagyunk, és remélem, fogyasztóinknak is tetszeni fog. Fogyasszák mértékkel, és örömmel!" - fogalmazott Zwack Sándor a kóstolóval egybekötött bemutató végén.
A selymes íz ellenére „a most bemutatott Unicum Szilva célközönségeként nem elsősorban nőkre gondoltunk, hanem azokra, akik a keserűsége miatt utasítják el az Unicumot. Azért a szilvára esett a választásunk, mert évekkel ezelőtt volt egy promóciós rendezvényünk, amelyen az Unicum mellé mindenki kapott egy aszalt szilvát. Valaki belemártogatta az italba, más az Unicum felhajtása után harapott rá - óriási sikere volt. Ez adta az ötletet. A tölgyfa hordós érleléssel a szilva harmonizált a legjobban az Unicummal" - mesélte az új ital ötletének születéséről Zwack Sándor.
További Hírek
2020-02-20
Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.
2020-02-20
Bizarr vészhelyzet alakult ki Lustenau városában.
2020-02-19
Ismét megnyitja kapuit április első hétvégéjén a VinCE Budapest Wine Show a Várkert Bazárban. Az ország egyik legjobban várt beltéri boros eseményén több száz bor, pezsgő és párlat kóstolására lesz lehetőség.
2020-02-18
Nemzetközi irodalmi díjátadó ceremóniát színezett a vörös házasítás: a REDy.
2020-02-17
Az Argiolas szardíniai birtokon 5000 tonna szőlőt szüretelnek évente. Mariano és Barbara büszkék arra, hogy csak őshonos fajtáik vannak, így hozzájárulnak a körkörös gazdasághoz.
2020-02-12
Rekordszintre emelkedett a francia borok és szeszesitalok exportja tavaly, de az idei kilátások egyelőre kedvezőtlenek - írja az MTI a francia bor- és szeszesital-exportőrök szövetségének (FEVS) közlése nyomán.
2020-01-30
A Debrecen város bora címet most először egy teljes borkínálatban, hét kategóriában ítélték oda, a díjazottak egy évig lesznek a város borai.
2020-01-30
A globális felmelegedés miatt átrendeződik a világ bortérképe a következő évtizedekben – tájékoztat az EuroNews egy amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) megjelent tanulmányra hivatkozva.
2020-01-29
Több mint 800 magyar és külföldi borral, Furmint teremmel, valamint mesterkurzusokkal és előadásokkal várja az érdeklődőket a Winelovers Grand borkóstoló szombaton a Corinthia Hotel Budapest termeiben.
2020-01-25
3600 hektoliter bort veszített el egy Kalifornia állambeli borgazdaság, miután az egyik bortartály ajtaja kinyílt szedán. A CNN híre szerint a bor egy patakba folyt Sonoma megyében.