Prestige Reserve és Prestige Award 2014

2014-12-18 | Prestige Reserve Club

A Prestige Reserve Club zsűrijének éves értékelése alapján a Prestige Reserve védjegyet elnyerő borok és a Prestige Award-ot kiérdemelt borászat, borbár, borétterem és borszaküzlet díjátadójára 2014.12.10-én került sor a Kárpátia Étteremben.

Prestige Reserve és Prestige Award 2014

Egy évig a csopaki Jásdi Pincében lesz látható Gáspár Géza - díjat megszemélyesítő - Bacchus szobra.

"A Prestige Award-ot kiérdemlő borászat 2014-ben a Jásdi Pince lett, aki méltó utóda a korábban Szepsy István, dr. Lőrincz György és Takler Ferenc által elnyert vándordíjnak.."

A Niklai Ákos és Mezei Tamás nevével fémjelzett Kárpátia immár 5. éve ad otthont a díjátadó rendezvénynek, amely egyben egy szimbolikus helyszín is, kifejezve, hogy a megmérettetésen a Kárpát-medence borászatainak részvételére számítunk.



A díjátadóra a díjazott borászatok, a sajtó, a zsűritagok és támogatóink jelenlétében került sor, amelyet egy élvezetes kóstoló követett a nyertes borokból.

Prestige Reserve 2014 Ősz

A díjak átadására 2 kategóriában került sor. A Vinum Bonum, a jó borok, a Prestige Reserve Médaillon d’Or pedig a kiváló borok cégéreként díszíti majd a borosüvegeket.

A zsűri képviseletében Doszpod László, Kozma Kálmán, Niszkács Miklós és Csizmadia András gratulált a nyerteseknek.

A díjátadó aktuális szakmai témája a terroir bor kérdése volt, ami előrevetítette a Club azon szándékot, hogy 2015-ben a mélyére ásson ennek a fogalomnak és a boroknak a borászokkal együtt.

Prestige Award

A média képviselőiből és szakértőkből álló zsűri 2014-ben a Doblo Wine & Bar-t, a Bortársaság Hegyvidék-i üzletét, a Gusteau Kulináris Élményműhelyt szavazta meg, mint amelyek kiemelkedő szerepet töltenek be a borvertikumban, hiszen a borok az ő közvetítésükkel, interpretációjukkal jutnak el az igényes fogyasztókhoz.

A Prestige Award-ot kiérdemlő borászat 2014-ben a Jásdi Pince lett, aki méltó utóda a korábban Szepsy István, dr. Lőrincz György és Takler Ferenc által elnyert vándordíjnak. Egy évig a csopaki Jásdi Pincében lesz látható Gáspár Géza - díjat megszemélyesítő - Bacchus szobra. Jásdi István munkásságát Doszpod László, Csizmadia András, dr. Lőrincz György és ifj. Figula Mihály méltató szavai mellett leginkább borai dícsérik. „Ars poeticáját” kellő mélységben a Szerenád a szőlőben c. könyvéből ismerhetjük meg. Szakmai elfogadottságát jól példázzák a különböző borászszervezetekben betöltött tisztségei (Vindependent, Pannon Bormíves Céh). Kiemelkedő szerepet töltött és tölt be a csopaki brandépítésben, a Csopaki Kódex létrehozásában és a terroir legjobb dűlőinek bemutatásában. Hozzáállását az is példázza, hogy a díj átvételét követően beszédében egy éppen nehéz helyzetbe került Káli-medence-i borász érdekében kérte a szakma segítségét. Egyike azoknak a borászoknak, akik kellő mértéktartással, de kritikusan hívják fel a figyelmet a borpiac egyes nemkívánatos jelenségeire, egyben utat is mutatva a jó megoldásokra.

Cimkék: Prestige Reserve, Prestige Award

További Hírek

Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.
Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.
2020-02-20

Minden borbarát tudja, hogy ha február, akkor Furmint. A furmint szempontjából koncentrált időszakban országszerte, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők, események hívják fel a figyelmet a szőlőfajta értékeire.

Jó hír a bor iránt rajongóknak: idén is lesz VinCE Budapest!
Jó hír a bor iránt rajongóknak: idén is lesz VinCE Budapest!
2020-02-19

Ismét megnyitja kapuit április első hétvégéjén a VinCE Budapest Wine Show a Várkert Bazárban. Az ország egyik legjobban várt beltéri boros eseményén több száz bor, pezsgő és párlat kóstolására lesz lehetőség.

Irodalmi bor lett a REDy
Irodalmi bor lett a REDy
2020-02-18

Nemzetközi irodalmi díjátadó ceremóniát színezett a vörös házasítás: a REDy.

 

Nem csak bor készül a szőlőből
Nem csak bor készül a szőlőből
2020-02-17

Az Argiolas szardíniai birtokon 5000 tonna szőlőt szüretelnek évente. Mariano és Barbara büszkék arra, hogy csak őshonos fajtáik vannak, így hozzájárulnak a körkörös gazdasághoz.

Az amerikai büntetővám betehet a francia boroknak
Az amerikai büntetővám betehet a francia boroknak
2020-02-12

Rekordszintre emelkedett a francia borok és szeszesitalok exportja tavaly, de az idei kilátások egyelőre kedvezőtlenek - írja az MTI a francia bor- és szeszesital-exportőrök szövetségének (FEVS) közlése nyomán.

Debrecen város bora - Most először hat bor és egy pezsgő viselheti a címet
Debrecen város bora - Most először hat bor és egy pezsgő viselheti a címet
2020-01-30

A Debrecen város bora címet most először egy teljes borkínálatban, hét kategóriában ítélték oda, a díjazottak egy évig lesznek a város borai.

A klímaváltozás miatt eltűnhet a tokaji bor
A klímaváltozás miatt eltűnhet a tokaji bor
2020-01-30

A globális felmelegedés miatt átrendeződik a világ bortérképe a következő évtizedekben – tájékoztat az EuroNews egy amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) megjelent tanulmányra hivatkozva.

Több mint nyolcszáz bor az évindító kóstolón
Több mint nyolcszáz bor az évindító kóstolón
2020-01-29

Több mint 800 magyar és külföldi borral, Furmint teremmel, valamint mesterkurzusokkal és előadásokkal várja az érdeklődőket a Winelovers Grand borkóstoló szombaton a Corinthia Hotel Budapest termeiben.

360 ezer liter bor folyt egy folyóba Kalifornia államban
360 ezer liter bor folyt egy folyóba Kalifornia államban
2020-01-25

3600 hektoliter bort veszített el egy Kalifornia állambeli borgazdaság, miután az egyik bortartály ajtaja kinyílt szedán. A CNN híre szerint a bor egy patakba folyt Sonoma megyében.

Programok